درخت فیتونیا سهرنگ بهدلیل شکل، طراحی و رنگ جذاب برگها، گلهایش بهعنوان گیاه زینتی شناخته شده است. حتما لازم نیست آن را بهصورت درخت یا درختچه در خاک یا گلدان نگهداری کنید زیرا قدرت تحمل شرایط آبوهوای شهری را دارد و میتواند مانند شمشاد بهعنوان پرچین و حصار در فضای سبز کنار جادهها و بلوارها کاشته شود. جهاد کشاورزی
اما ازآنجاییکه نهال فیتونیا تحمل شوری را ندارد، بهتر است از کاشت آن در مناطق ساحلی پرهیز کنید. این درخت رشد سریعی دارد، ارتفاع آن تا 10 متر میرسد و شاخوبرگهای آن تا پهنای 6 متر نیز پرچ میشوند. اصولا شاخوبرگ جدید نهال فوتونیا به رنگ ارغوانی هستند و بهسرعت طی چند روز به رنگ سبز تیره تغییر پیدا میکنند. فاضلاب و اب
علت همیشه سبز بودن این گیاه زیبا و ماندگار این است که نسبت به سرمای شدید مقاوم است و میتواند از خود در برابر بادهای سرد و یخبندان محافظت کند. نیازهای آن برای رشد و تکثیر خیلی ویژه نیست و فقط به کمی آفتاب، خاک رس و زهکشیشده و آبیاری متعادل (متوسط) احتیاج دارد و شاید بههمیندلیل است که در مناطق گرم و معتدل آسیا مثل چین رشد خوبی دارد.
مطمئنا در هنگام خرید این درخت، کارشناسان فروش نهال فیتونیا به شما تذکر خواهند داد که اگر در معرض سایه رشد کند ممکن است دچار آفاتی مثل سفیدک قارچی (Powdery mildew) شود. اگر قصد تکثیر و فروش نهال فیتونیا سهرنگ را دارید، باید بدانید که به شیوههای پاشش بذر، قلمه زدن و خوابانیدن ساده قابل تکثیر است.
فیتونیا درخت بومی کشور چین است و در حال حاضر حدود 60 گونه از آن شناسایی شده است. علاوهبراینکه روند رشد مناسب و سریعی دارد، در فصول مختلف سال همیشه سبز است. مانند همه درختان و درختچهها در فصل بهار گلهای زیبای آن ظاهر میشوند و در پاییز و زمستان میتوانید میوههای کوچک قرمز یا سیاه رنگ زینتی آن را مشاهده کنید که معمولا توسط پرندگان خورده میشوند.
کاج کونیکا گیاهی نور دوست است و به چهار ساعت آفتاب کامل در روز نیاز دارد. بهتریم مکان برای نگه داری این بونسای کنار پنجره جنوی یا تراس و پاسو هست.
این گیاه به آبیاری کم نیاز دارد (سطح خاک در بین دو آبیاری خشک شود) حجم آب آبیاری طوری باشد که کل خاک گلدان کاملا خیس شود و بطور روزانه برگها اسپری آب شوند.
اکثر افرادی که این بونسای را در منزل نگهداری می کنند به دنبال علت خشک شدن بونسای کاج کونیکا هستند .
علت این امر آبیاری نادرست و نور بیش از حد است.اگر میزان تابش نور آفتاب بروی بونسای کونیکا بیش از مدت زمانی که ذکر شد باشد، گیاه آپارتمانی شما خشک شده و برگ های آن آسیب می بیند.
علت بعدی برای خشک شدن کاج کونیکا آبیاری نادرست است.
کونیکا نیازمند آبیاری متوسط و منظم است. یک تا دوبار در هفته آبیاری برای این گیاه ضروری است.
در هر نوع بافت خاک اعم از شنی ،رسی،لومی به شرط زهکشی خوب وعدم خفگی خاک قادر به زندگی است ولی ازنظر واکنش ،خاک های خنثی تا اسیدی را ترجیح میدهد. بهترین خاک برای این بنسای مخلوطی از خاک سبک باغچه، کمپوست و کود است.
رطوبت و سرما را دوست دارد.
مانند اکثر کاج ها به سرما مقاوم است ولی درکل به خاطر مناطق بومی خود طالب هوای خنک و رطوبت بالا میباشند. دمای مطلوب آن ترجیحا بین 2۰ تا 3۰ درجه سانتی گراد است.
درخت لیلکی
نام علمی: Gleditschia triacanthos.
خصوصیات گیاهی
درختی گسترده با تاج مسطح و فرم باز است. شاخه های گسترده وآویخته آن از نزدیک زمین شروع به رشد می کنند. شاخه ها باریک و براق است و پوست تنه صاف و تقریباً سیاه رنگ است که با بالا رفتن سن برجستگی های فلس مانند بر آن ظاهر می شود. درختی کاملاً مقاوم است ولی به علت گستردگی زیاد بهتر است فقط در پارکهای بزرگ کاشته شود. برای پارکها دقت شود تا واریته های خاردار خریداری نگردد تا تولید اشکال و خسارت نکند.
برگ: دارای برگ های مرکب شانه ای به رنگ سبز درخشان به ��ول 15 تا 25 سانتیمتر که در پائیز زرد رنگ می شوند. جهاد کشاورزی
گل: مایل به سبز ومعطر هستند که به صورت خوشه هائی به طول 5تا7 سانتیمتراز خرداد تا تیر ماه شکوفا می شوند. و جاذب زنبور ها می باشند
میوه: نیام هائی لوبیائی شکل پیچ خورده و به رنگ قهوه ای تیره به طول 25تا40 سانتیمتر در اواخر تابستان ظاهر شده و پس از خزان برگها بر درخت باقی می مانند.سیستم ریشه گیاه عمیق و گسترده و سرعت رشد آن زیاد می باشد. آب و فاضلاب
نیاز های طبیعی محیط زیست
آب وهوا: گرما ،سرما و شرایط ساحلی را تحمل می کند. نسبت به تابش مستقیم خورشید، باد، دود، گرد و خاک مقاوم می باشد
خاک: انواع گوناگون خاک از جمله خاک های قلیائی و خشک را تحمل می کند. شهرداری و دهیاری
هرس: برای سبک کردن تاج و ممانعت از شکستن شاخه ها توصیه می شود که هر ساله در پائیز هرس و تنک شود.
تغذیه : تغذیه خاصی نیاز ندارد.
آبیاری: نیاز آبی متوسطی دارد.هرده روزیکبارکافی است.
آفات و بیماری ها : به هر دو تقریباً مقاوم می باشد.
عیوب: ریزش نیام ها نگهداری را مشکل می کند
در صورت استفاده در مناطق گرم باید آن را در مکانی نیمه سایه کاشت و در مناطقی که تابستانی خنک دارد باید در مکان آفتاب گیر کاشته شود. جهاد کشاورزی
این گیاه به خشکی مقاوم است ولی برای رشد بهتر نیاز به آبیاری منظم دارد. باید دقت داشت در بین دو آبیاری سطح خاک خشک باشد.
این گیاه مقاوم و نیمه مقاوم به سرما می باشد سرمای تا 5 درجه زیر صفر را نیز تحمل می کند.شهرداری و دهیاری
در مناطقی که رطوبت بیشتری دارد رشد این گیاه بهتر است. خرید نهال
در تابستان روی سنبله های آن گل های کوچک به رنگ یاسی کم رنگ می روید.
این گیاه به تغذیه خاصی نیاز ندارد.
با توجه به ارتفاع کم گیاه نیاز به هرس ندارد ولی در صورت تجمع برگهای پیر ظاهری نامطلوب پیدا می کند که میتوان در اوایل بهار قبل از شروع رشد جدید گیاه را با چمن زن سربرداری و یا قیچی کرد.
برای تکثیر این گیاه هم میتوان از بذر و هم میتوان از تقسیم بوته استفاده نمود ولی بهترین و متداولترین روش ازدیاد، تقسیم بوته است. برای این منظور وقتی گیاه به اندازه کافی رشد نمود، آن را از خاک خارج کرده و از قسمت ساقه زیرزمینی گیاه را به چند قسمت تقسیم نمایید و هر قسمت به طور جداگانه کاشته شود.
ترکیب خاک باغچه و خاک برگ برای این گیاه مناسب می باشد. باید دقت داشت که این گیاه به خاک زهکشی شده نیاز دارد